Tipy na chudnutie na vás číhajú z každého rohu? Želaný výsledok však zabezpečí len racionálna strava. Pri jej varení nemusíte tráviť hodiny v kuchyni a navyše, aj zdravá strava môže dobre chutiť Ako na to?
Ovocie a zelenina ako základ
Medzi základné odporúčania odborníkov na zdravú výživu patrí príjem ovocia a zeleniny. Majú blahodarný účinok na ľudský organizmus, pretože obsahujú vitamíny, vlákninu, mastné kyseliny, fruktózu a minerály. Tieto látky posilňujú funkcie dôležitých orgánov, znižujú riziko srdcovo-cievnych ochorení, dodávajú energiu a pozitívne ovplyvňujú biochemické procesy. Ovocie a zeleninu môžete jesť na všetky možné spôsoby. Pochuťte si na čerstvých šalátoch alebo si zeleninu uvarte či upečte.
Spracovanie ovocia a zeleniny vám uľahčí multifunkčný krájač. Príprava zeleninových šalátov, príloh a ovocných mís s ním bude jednoznačne rýchlejšia a aj zábavnejšia. A vedeli ste o tom, že zo zeleniny, ako je napríklad cuketa či mrkva si dokážete pripraviť nízkokalorické cestoviny? Aj to dokážete s našim krájačom zeleniny, ktorý má mnoho nadstavcov pre rôzne tvary.
Jedzte zdravé mäsá
Ak máte prílohu, potrebujete už len hlavné jedlo a zdravý obed je hotový. Odborníci odporúčajú konzumáciu kuracieho, morčacieho, králičieho alebo divinového mäsa. Vhodné sú tiež ryby plné bielkovín a zdravých tukov, ktoré dodávajú ľudskému organizmu zdravé omega-3 mastné kyseliny. Najzdravšími rybami, ktoré zároveň ľahko zoženiete sú makrela, losos, sardinky, pstruh a sleď.
Elektrický gril vám pomôže, aby ich príprava bola zdravá a bez pripálenín. Okrem mäsa a rýb urobíte na grile aj zeleninu, sendviče či hrianky alebo ho využijete aj v lete, počas dlhých večerov s priateľmi.
Objavte novú formu prípravy jedla
Často pripravujete jedlá na oleji či masti? Ak to s nimi preženiete, dokážu aj z na prvý pohľad zdravého jedla spraviť slušnú kalorickú bombu. Ak sa svojich obľúbených jedál nechcete vzdať, skvelým pomocníkom do kuchyne bude teplovzdušná fritéza. S ňou si dokážete pripraviť zdravú, a stále chutnú, verziu hranoliek či amerických zemiakov.
Klasické fritézy sú založené na veľkom množstve oleja, ktorý je často pripálený. Multifunkčné teplovzdušné fritézy slúžia na grilovanie, dusenie, pečenie, zapekanie, dokonca aj na rozmrazovanie potravín. Od zeleniny cez prílohy až po mäso. Objavte novú chuť jedla.
Na záver vám ponúkame tip na zdravé a rýchle jedlo vhodné na obed, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý. Na elektrickom grile si opečte filet lososa alebo pstruha. K tomu si doprajte papriku, cuketu a šampióny z teplovdzušnej fritézy. Pokvapkajte čerstvým citrónom a bylinkami. Dobrú chuť. 🙂